Reishi Plus dobroczynne właściwości
Grzyby Reishi są częścią dalekowschodniej kultury już od tysięcy lat.
Grzybek reguluje i aktywizuje układ immunologiczny wzmacniając jego funkcje i zwiększając zdolności obronne. Działa jako silny antyoksydant, ma doskonały wpływ na wygląd skóry, lepsze samopoczucie i zdolność koncentracji. Wspomaga procesy odtruwania i oczyszczania organizmu. Grzybek zawiera cenne polisacharydy, trójterpeny, pierwiastki śladowe, beta glukany, steroidy, aminokwasy, alkaloidy, nukleotydy, witaminy i minerały. Pod względem wartości odżywczych grzybki są doskonałym źródłem białka, błonnika, polisacharydów i trójterpenów. Ponadto dostarczają wielu cennych witamin (gł. witamin z grupy B) i składników mineralnych takich jak: wapń, cynk, mangan, żelazo, miedź czy german. Zawarte w Reishi substancje korzystnie wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego.
Na co stosuje się Grzybki Reishi:
– wszystkie choroby przewlekłe (płuca, wątroba, trzustka, nerki, mózg, jelito)
– diabetes mellitus
– nadciśnienie tętnicze
– choroby nowotworowe
– odtruwanie
– Przyczynia się do prawidłowej produkcji kolagenu w celu prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych
– Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
– Zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia
– Przyczynia się do utrzymania zdrowych kości i zębów
– Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym
Zobacz:
jakich chorób leczenie wspomagają suplementy diety LR i jakie jest ich zalecane dawkowanie;