Właściwości aloesu - TyZdrowieUroda.pl sklep LR Health & Beauty
właściwości Aloesu

Właściwości aloesu

Właściwości aloesu

Jakie są właściwości aloesu i co  to jest za roślina? Aloe Vera to niepozorna roślina, która przypomina kaktus, lecz w rzeczywistości zalicza się do lilii. Rośnie w krajach o bardzo gorącej porze letniej, gdzie często miesiącami nie pada deszcz, czyli na Kubie, w Meksyku (Jukatan), Brazylii, Afryce i na Wyspach Kanaryjskich. Aby roślina mogła przetrwać w liściach magazynuje duże ilości płynu.

Już od 2001 roku LR korzysta z kompleksowych właściwości Aloe Vera i opracowuje na jej bazie wysokiej jakości kosmetyki i produkty pielęgnacyjne oraz suplementy diety. Do produkcji wykorzystujemy wyłącznie żel z wnętrza liści Aloe Vera. W związku z tym uprawa odbywa się tradycyjnymi metodami, bez użycia nawozów sztucznych i pestycydów.

Najlepsze warunki dla aloesu występują na wyżynnych terenach Meksyku: słońce, wiatr i sporadyczne opady deszczu zapewniają tym roślinom intensywny wzrost. Dlatego też tylko w takich warunkach aloes może wytworzyć ponad 100 wartościowych składników o jakości i stężeniu, które są standardem w produktach LR.

Aloe Vera produkty do wytworzenia których użyto miąższu z liści Aloe Vera Barbadensis Miller LR. Pochodzą one wyłącznie z upraw z Meksyku, w bardzo łagodnym procesie produkcji na zimno. Uprawa Aloe Vera Barbadensis Miller LR odbywa się bez użycia żadnych środków chemicznych. Wyjątkowo staranny proces wytwarzania żelu Aloe Vera Barbadensis Miller LR , jest certyfikowany przez IASC najważniejszą instytucję certyfikacyjną w Europie INSTITUT SGS FRESENIUS , który dokonuje regularnych kontroli od uprawy, przez proces produkcji, aż po wyrób końcowy w którym otrzymujemy Aloe Vera jako żel do picia lub inny produkt.

Aloe Vera

Jest jedną z najstarszych i o najbogatszej tradycji roślin leczniczych świata. Zawiera ponad 100 naukowo udokumentowanych, bioaktywnych substancji:

Aminocukry (glukozamina, galaktozamina)
Aminokwasy (lizyna, treonina, valina, metionina, izoleucyna, fenyloalanina, tryptofan, arginina, kwas asparaginowy, seryna, leucyna, kwas glutaminowy; glicyna, alanina, tyrozyna, histydyna, prolina, hydroksyprolina, cystyna)
Błonnik, złożone substancje roślinne
Enzymy (oksydaza, katalaza, amylaza, bradykinaza, celulaza, lipaza, allinaza, fosfataza, kinaza fosfokreatynowa, dehydrogenaza, SGO-transaminaza, SGP-transaminaza)
Fitosterole (sterole roślinne – kampesterol, lupeol, betasitosterol)
Minerały i pierwiastki śladowe: wapń, potas, magnez, sód, miedź, żelazo, cynk, mangan
Mono- i polisacharydy (acemannan, arabinoza, galaktoza, glukoza, mannoza, ramnoza, ksyloza, kwas L-askorbinowy, kwas glukuronowy, kwas galakturonowy, celuloza)
Witaminy A, C, E, B1, B2, B3, B6, B12, kwas foliowy, beta-karoten, cholina

Posiada także mikroelementy i pierwiastki śladowe, takie jak: gal, tytan. Ponadto jest najbogatszym źródłem mukopolisacharydów – acemannanu.

Zobacz:

jakich chorób leczenie wspomagają suplementy diety LR i jakie jest ich zalecane dawkowanie;

CLOSE
Add to cart